Γούδουρας - Goudouras

Ο Γούδουρας είναι ένα παραθαλάσσιο φημισμένο ψαροχώρι που βρίσκεται 12km ανατολικά του Μακρυγιαλού και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες τόσο εξαιτίας του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και της υπέροχης θάλασσας και παραλίας που διαθέτει.

Σε μια μεγάλη πεδιάδα που περιτριγυρίζεται από άγρια βουνά και φαράγγια υπάρχουν οι δύο οικισμοί οι οποίοι αποτελούν τον Γούδουρα,  ο Ασπρόλιθος στα δυτικά και ο Γούδουρας στα ανατολικά.

Το χωριό πήρε το όνομα του από το ακρωτήρι Γούδουρας, το αρχαίο «Ερυθραίον», κοντά στην άκρη του οποίου είναι κτισμένο. Η ονομασία Γούδουρας με τη σειρά της προέρχεται από το φυτό αγούδουρος (Hypericum triquetrifolium), το οποίο υπήρχε σε αφθονία στη περιοχή.

 
Το πολύ θερμό κλίμα της περιοχής ευνοεί τις καλλιέργειες πρώιμων κηπευτικών και προϊόντων θερμοκηπίων αλλά και της ελιάς και αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων για τους κατοίκους της περιοχής. 

Το χωριό έχει αναπτυχθεί τουριστικά, πολύ ήπια ευτυχώς, γεγονός που το κάνει έναν πολύ ήρεμο προορισμό ακόμη και τον Αύγουστο. 

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Γούδουρα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Γούδουρα θα σας προσφέρουν μια άνετη και ευχάριστη διαμονή και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίες.

Αν έρθετε στο Γούδουρα  σας προτείνουμε να επισκεφτείτε και την πέτρινη εκκλησία της Ανάληψης.

Στο χωριό υπάρχουν ακόμη ταβέρνες, ψητοπωλεία, ρακάδικα – καφενεία, internet cafe, mini market, πρατήριο άρτου καθώς επίσης & βενζινάδικο.

Διαλέξτε ανάμεσα από φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα μαγειρεμένα με τοπικά προϊόντα και ντόπιο ελαιόλαδο, φαγητά της ώρας ή ότι άλλο επιθυμείτε και απολαύστε το μεσημεριανό ή βραδινό σας φαγητό με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Χαλαρώστε και απολαύστε το καφεδάκι σας, ντόπια ρακί, κρασί ή το αγαπημένο σας ποτό.

Θαυμάστε μοναδικά ηλιοβασιλέματα, και διασκεδάστε μαζί με τους ντόπιους.

Γενικότερα ο Γούδουρας αποτελεί ιδανική πρόταση για διακοπές μακριά από πολυκοσμία και το άγχος της καθημερινότητας.