Οι παραλίες του Κουτσουρά

Γύρω από τον Κουτσουρά υπάρχουν παραλίες με βότσαλο, με χοντρή μαύρη άμμο και με πεντακάθαρα νερά οι οποίες έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες.

Η κεντρική παραλία του Κουτσουρά βρίσκεται μπροστά στο παλιό χωριό και είναι αρκετά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η παραλία είναι στρωμένη με ένα μοναδικό σκούρο σταχτί βότσαλο και έχει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά καθώς επίσης και παχύσκιωτα αλμυρίκια όπου μπορείτε να ξαποστάσετε.

Δυτικότερα σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. υπάρχει μια μικρή παραλία με βοτσαλάκι η οποία βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι του χωριού ακριβώς απέναντι από το δασάκι του Κουτσουρά όπως λέγεται στην περιοχή ή δασάκι του Απηγανιά όπως είναι η επίσημη ονομασία του. Η παραλία αυτή αποτελεί μία καλή λύση για όσους επιθυμούν απόμερες παραλίες.

Ανατολικότερα σε απόσταση περίπου 1 χλμ υπάρχει μία μικρή όμορφη αμμουδερή παραλία με την ονομασία, παραλία του Κουτσουρέλη. Η παραλία αυτή ονομάστηκε έτσι από κάποιον που αγάπησε πολύ την περιοχή και οι ντόπιοι του έβγαλαν αυτό το παρατσούκλι. Η παραλία αυτή είναι πολύ ωραία για παιδιά και έχει σκούρα μαύρη άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.
 

Τουριστικός οδηγός Κουτσουρά