Παλαίκαστρο - Palaikastro

Το Παλαίκαστρο είναι ένα μεγάλο χωριό στην ανατολική Κρήτη, και απέχει 16 χιλιόμετρα από τη Σητεία. Η περιοχή του Παλαικάστρου διαθέτει  φανταστικές παραλίεςαρχαιολογικούς χώρους και γενικότερα είναι μια περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά.

Οι κάτοικοι του Παλαικάστρου ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και δευτερευόντως με τον τουρισμό.

Από αρχαιολογικής άποψης αξίζει να επισκεφθείτε την Μινωική πόλη στη θέση Ρουσόλακος, την Αρχαία Ίτανος καθώς επίσης και το λαογραφικό μουσείο του Παλαικάστρου.

Στις ταβέρνες - εστιατόρια στο Παλαίκαστρο καθώς επίσης και στις ψαροταβέρνες στην Χιώνα, στον Κουρεμένο στον Αγκαθιά αλλά και στην περιοχή θα βρείτε νόστιμα παραδοσιακά φαγητά αλλά και φρέσκο ψάρι.

Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε το καφέ ή το ποτό σας στις καφετέριες και τα μπαράκια της περιοχής. Στο Παλαίκαστρο υπάρχουν επίσης διάφορα καταστήματα για τα ψώνια σας καθώς επίσης και φαρμακείο.

To Παλαίκαστρο και η ευρύτερη περιοχή  Βάι, Κουρεμένος, Χίωνα, Μαριδάτη, και Αγκακθιάς είναι ιδανικό μέρος για τις διακοπές σας. Τα ξενοδοχεία του Παλαικάστρου και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Παλαίκαστρο και στην περιοχή θα εξασφαλίσουν την άνετη και ευχάριστη διαμονή σας.