Μόχλος Σητεία Κρήτη

Το Μόχλος (ή ο Μόχλος) είναι ένα παραδοσιακό χωριό 35km δυτικά της Σητείας. To Μόχλος είναι χτισμένο απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο που υπάρχει στο νησάκι του Αγίου Νικολάου με το ομώνυμο εκκλησάκι. Το νησάκια απέχει από το χωριό μόλις 150m και μπορείτε να το επισκεφθείτε με κάποιο από τα βαρκάκια.

Το Μόχλος αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές καθώς διατηρεί ακέραια όλα τα παραδοσιακά στοιχεία της Κρήτης. Οι πολύ φιλικοί κάτοικοι του χωριού που έχουν την καταγωγή τους από τα γύρω χωριά (Σφάκα, Λάστρος, Τουρλωτή και Μυρσίνη) θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ οικεία μαζί τους από την πρώτη στιγμή. 

Στο Μόχλος Σητείας διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις από τους ντόπιους, όπως ο διαγωνισμός ψαρέματος και αν είσαστε τυχεροί μπορεί πετύχετε και κάποιο από τα αυτά τα events.

Στον παραλιακό δρόμο του οικισμού Μόχλος υπάρχουν λίγες παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες, όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι, παραδοσιακά Κρητικά φαγητά αλλά και το ποτό σας.

Οι ταβέρνες στο Μόχλος είναι ξακουστές σε όλη την Κρήτη για το πλούσια και γευστικές σπεσιαλιτέ τους.

Μπροστά στον παραλιακό δρόμο του χωριού υπάρχει η μικρή αμμώδης και πεντακάθαρη παραλία του χωριού η οποία ενώ δεν είναι οργανωμένη προσφέρει τις βασικές ανέσεις.