Μακρυγιαλός Σητείας Κρήτη - Makrigialos Sitia Crete

Το όνομα Μακρυγιαλός οφείλεται στην μεγάλη αμμώδη παραλία του χωριού που έχει μήκος περίπου 1km. Η παραλία έχει πολύ ρηχά κρυστάλλινα νερά και λεπτή άμμο, γεγονός που καθιστά την παραλία του Μακρυγιαλού ιδανική για οικογένειες με παιδιά αλλά και για όσους δεν ξέρουν να κολυμπάνε καλά.

Δύο πανέμορφα παραδοσιακά χωριά ο Aγιος Στέφανος και οι Πεύκοι βρίσκονται πολύ κοντά στον Μακρυγιαλό.

Τόσο ο Μακρυγιαλός όσο και η τριγύρω περιοχή είναι σχεδόν παρθενική και είναι ιδανική  για αυτούς που αναζητούν ήρεμες διακοπές. Υπάρχουν πάρα πολύ επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή κάθε χρόνο.

Κατά μήκος της παραλίας αλλά και γύρω από γραφικό λιμανάκι του Μακρυγιαλού υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια, πιτσαρίες και ψητοπωλεία  για όλα τα γούστα.

Ο Μακρυγιαλός διαθέτει ακόμη καφετέριες, μπαρ, club, τράπεζες, φαρμακεία, ιατρό, οδοντίατρο, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία βενζινάδικα και γενικότερα καταστήματα όλων των ειδών.

Στον Μακρυγιαλό υπάρχουν όλων των ειδών τα τουριστικά καταλύμτα που θα κάνουν την διαμονή σας άνετη και ευχάριστη.

Έτσι μπορείτε να βρείτε.: ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, βίλες και ξενοδοχεία όλων των ειδών.

Από τον Μακρυγιαλό μπορείτε να επισκεφθείτε τη Μονή Καψά , το φαράγγι και το λαογραφικό μουσείο σους Πεύκους, τις σπηλιές του Βρέικου, το Δασάκι του Κουτσουρά το φαράγγι στα Περβολάκια, την Ενετική Έπαυλη στην Ετιά, το κάστρο της Βόιλα στο Χανδρά, τους ανεμόμυλους στους Αρμένους και την Ζήρο, καθώς επίσης και να εξερευνήσετε τα χωριά Aγιος Στέφανος, Πεύκη, Περβολάκια, Σκοινοκάψαλα και Ορεινό.
 
Σας ευχόμαστε καλές διακοπές στον Μακρυγιαλό Σητείας, σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδας.

Πιθανότα θα δείτε τον Μακρυγιαλό και σαν Μακρύ Γιαλό, το σωστό είναι μια λέξη Μακρυγιαλός