Κουτσουράς Κρήτη

Ο Κουτσουράς είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στη νοτιοανατολική άκρη της Κρήτης το οποίο απέχει 37 χλμ. από την Σητεία και 22 χλμ. από την Ιεράπετρα. Ο Κουτσουράς είναι ένα σχετικά νέο χωριό το οποίο βρίσκεται χτισμένο σε μια όμορφη κοιλάδα γεμάτη με πεύκα και ελαιώνες στους πρόποδες του όρους Θρυπτή. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και δευτερευόντως με τον τουρισμό.

Η περιοχή του Κουτσουρά είναι αρκετά ανεπτυγμένη και διαθέτει όλες τις βασικές υποδομές όπως σχολεία, αγροτικό ιατρείο, φαρμακείο, ταχυδρομείο και αστυνομικός σταθμός.

Η ραγδαία ανάπτυξη κατά την δεκαετία του 1980 είχε σαν αποτέλεσμα ο  Κουτσουράς να μετατραπεί σε σημαντικό τουριστικό κέντρο του νότιου τομέα και να αποτελεί ιδανική πρόταση για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία και το άγχος της καθημερινότητας.

Στην περιοχή υπάρχουν πανέμορφα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα που εγγυούνται την άνετη, ξεκούραστη και ασφαλή διαμονή σας.

Απολαύστε φρέσκο ψάρι και πεντανόστιμα παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα στις γραφικές ταβέρνες και στα εστιατόρια της περιοχής.

Χαλαρώστε απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας μέρα ή νύχτα στα φανταστικά καφέ – μπαρ και χαρείτε τον ήλιο και την θάλασσα καθώς και τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, Εναλλακτικά υπάρχουν και ποιο απόμερες παραλίες.