Η Ίτανος ή Ερημούπολη βρίσκεται περίπου 25km ανατολικά της  λίγο βορειοτέρα από το φοινικόδασος του Βάι. Εκεί υπάρχουν τρείς παραλίες όσοι και οι κόλποι της περιοχής. Ερχόμενοι εδώ μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ιτάνου, από όπου προέρχεται και το όνομα της περιοχής. Αν είστε και λάτρεις των καταδύσεων ή αν απλά σας αρέσει να κάνετε μάσκα θα ξετρελαθείτε χαζεύοντας το τμήμα της αρχαίας Ιτάνου που βρίσκεται μέσα στο βυθό. Για να φτάσετε στις παραλίες θα πρέπει να ακολουθήσετε τα δρομάκια που οδηγούν σε αυτές και που ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο όπου μπορείτε να παρκάρετε.
Η παραλία της Ερημούπολης βρίσκεται μπροστά στο χώρο στάθμευσης, είναι αμμώδης αλλά έχει και βραχάκια σε κάποια σημεία. Στην παραλία υπάρχουν και κάποια αλμιρίκια που προσφέρουν την σκιά τους.
Η νότια παραλία βρίσκεται πίσω από το μικρό φρούριο περίπου πέντε λεπτά με τα πόδια. Εκεί υπάρχουν και μερικοί φοίνικες  οι οποίοι ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο και παράλληλα προσφέρουν και την σκιά τους. Η παραλία είναι αμμώδης και τα νερά πεντακάθαρα.
Η βόρεια παραλία είναι και η ομορφότερη. Βρίσκεται πίσω από το λόφο βόρεια του χώρου στάθμευσης και μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας το μονοπάτι για περίπου 5 λεπτά.  Είναι η μεγαλύτερη και πιο γνωστή παραλία. Έχει πολύ όμορφη αμμουδιά και τα νερά είναι φανταστικά.