Τα ρακάδικα της Σητείας

Τo Ρακάδικo είναι ένα είδος παραδοσιακού καφενείου και στις πιο πολλές περιπτώσεις συνδυασμός καφενείου και ταβέρνας.

Τα ρακάδικα σερβίρουν ρακί - τσικουδιά, ούζο, κρασί, μπύρα κλπ μαζί με καταπληκτικά και γευστικότατα παραδοσιακά Κρητικά μεζεδάκια τα οποία πρέπει να δοκιμάσετε.

Τα πιο πολλά από αυτά λειτουργούν και ως ταβέρνες και προσφέρουν ένα πλήρες μενού με παραδοσιακά φαγητά, φαγητά της ώρας, θαλασσινά, φρέσκα ψάρια ακόμη και μαγειρευτά φαγητά. 

Το κάθε ρακάδικο διαθέτει εκτός των άλλων τις δικές του σπεσιαλιτέ που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα και που αξίζει να ανακαλύψετε και να δοκιμάσετε.

Στα ρακάδικα μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος ανεξαρτήτου ηλικίας και η ατμόσφαιρα που δημιουργείτε είναι φανταστική. Τα ρακάδικα της Σητείας είναι μαζεμένα στην οδό Ελ. Βενιζέλου στο λιμάνι της Σητείας.

Θα τα συναντήσετε αν από την κεντρική πλατεία της πόλης (κοιτάζοντας δυτικά προς την εμπορική τράπεζα) στρίψετε δεξιά στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Μπορείτε ακόμη να παρκάρετε στο μόλο δίπλα στα ψαροκάικα και να φτάσετε στα ρακάδικα περπατώντας κατά μήκος του λιμανιού. 

Σας παρουσιάζουμε τα Ρακάδικα της Σητείας με την σειρά που θα συναντήσετε αν από την κεντρική πλατεία περπατήσετε προς την Ελ. Βενιζέλου
 • Τζιβαέρι
  Στο Τζιβαέρι θα βρείτε καλή ρακί, ντόπιο κρασί, παραδοσιακά μεζεδάκια, φαγητά της ώρας, θαλασσινά, σουβλιστά κλπ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βιολογικό ελαιόλαδο, η ρακί, το κρασί τα λαχανικά και οι πατάτες παράγονται από το Θοδωρή και την οικογένεια του. Το Τζιβαέρι λειτουργεί και ως ταβέρνα και είναι ανοιχτό από το μεσημέρι.
 • Μεράκί
  Το μαγαζί του Νίκου είναι το πρώτο ρακάδικο που θα συναντήσετε στον πεζόδρομο της Ελ. Βενιζέλου. Οι σπεσιαλιτέ του πολλές και πεντανόστιμες και το μενού περιλαμβάνει τα πάντα (παραδοσιακά πιάτα, μαγειρευτά, φαγητά της ώρας, θαλασσινά, φρέσκο ψάρι, κλπ).
 • Οινοδείον
  Ο ιδιοκτήτης Γαρεφαλάκης Δημήτρης έχει φτιάξει ένα πανέμορφο μαγαζί με παραδοσιακό στυλ και εξαιρετική κουζίνα. Η θεά προς το λιμάνι καταπληκτική καθώς επίσης και οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα, κρεατικά, μαγειρευτά, θαλασσινά κλπ αποτελούν μέρος από το πλούσιο μενού.
 • Παραδοσιακό Καφενείο ¨Το Ρακάδικο¨
  ¨Το Ρακάδικο¨ είναι επίσης γνωστό σαν ¨στου Αντώνη¨. Το μαγαζί το χαρακτηρίζει εκτός των άλλων η πολύ καλή μουσική και η υπέροχη θεά προς το λιμάνι.
 • Αποσπερίτης
  Ο Αποσπερίτης είναι το νεότερο παραδοσιακό ρακάδικο της πόλης. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και φιλικό. Δίπλα από την είσοδο υπάρχει ένας μεγάλος καθρέφτης γεμάτος με μαντινάδες που έχουν γράψει οι φίλοι και οι πελάτες του μαγαζιού και που αξίζει να τις διαβάσετε. Ο Γιώργος και η Μαρία οι ιδιοκτήτες του Αποσπερίτη θα φροντίσουν να περάσετε υπέροχα.
 • Ρακοδικείον - ρακάδικο
  Ρακοδικείον To Ρακοδικείον είναι το νεότερο παραδοσιακό ρακάδικο στην πόλη της Σητείας. Αποτελεί μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση και ξεχωρίζει για την άψογη εξυπηρέτηση, την καθαριότητα, την ποιότητα, την γεύση αλλά και για τα μοναδικά σουβλιστά που μόνο το Ρακοδικείο προσφέρει. Κοκορέτσι, αρνί, κοντοσούβλι, κοτόπουλο κλπ σας περιμένουν για να τα απολαύσετε σε πολύ καλές τιμές. Από το μενού δεν λείπουν φυσικά τα παραδοσιακά Κρητικά πιάτα, τα μεζεδάκια, τα κλασικά πιάτα καθώς και τα κρεατικά σχάρας. Πολύ απλά το μενού είναι πλήρες. Το φαγητό σας μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με ντόπιο κρασί, ντόπια ρακί, παγωμένη μπύρα και πολλά άλλα αλκοολούχα πρώτης ποιότητας ατενίζοντας το γραφικό λιμάνι της Σητείας. Ελευθερίου Βενιζέλου 171, Σητεία. Τηλ.: 28430 26341